Детска градина №1 "Здравец"
Казанлък - Долината на маслодайната роза и Тракийските царе
Основно меню

Дейности

Допълнителни дейности в детската градина

В детска градина №1 "Здравец", гр. Казанлък децата посещават ежедневно дейности, които не са дейност на детската градина: народни танци, зумба и футбол. В тях се включват както момчета, така и момичета и намират условия за развитие на интересите и талантите на децата.

В школата по зумба, ръководена от известните треньори по спортни танци Киара в гр.Казанлък - Николай Тенев и Антония Каярова, децата танцуват с удоволствие и развиват качества и умения за здравословен начин на живот, приемайки физическите упражнения като естествена и забавна част от ежедневието си чрез танц и музика. 

Школата по народни танци в детската градина  се ръководи от хореографа Полина Добрева. Тя е с дългогодишен опит в областта на българските народни танци и фолклора. В школата участват децата от втора, трета и четвърта групи. С упоритост, труд и постоянство децата научават танцовите позиции, танцовите размери, комбинации, движения, танци.  Репетират по два пъти в седмицата и резултатите са налице. 

Тренировките по футбол в детската градина, се ръководят от треньора Николай Нанев.На футболния стадион на детската градина децата се включват в тренировките с  голямо желание и ентусиазъм.  Тук те усъвършенстват и развиват  качествата сила, бързина, ловкост, смелост, съобразителност.